maanantai 5. marraskuuta 2012

Aamuyön paistetut nuudelit


Tullessani kotiin lauantain ja sunnuntain välisenä yönä minun oli tavalliseen tapaani saatava jotakin syötävää. Nämä nuudelit syntyivät aineksista, joita kaapistani löysin ja ruoka maistui hyvältä vielä sunnuntainakin. Keittiö tosin oli aamulla kuin pommin jäljiltä yöllisten kokkausteni johdosta.

Ruoka-annos ei välttämättä tässä kuvassa ole edukseen, sillä kuva on otettu valmistushetkellä aamuyöstä. Maku kuitenkin on kohdallaan


3,5 dl vettä
2,5 pientä kourallista soijapaloja
Iso pussi Mama katkarapunuudelita

1 tuore chili
1-2 valkosipulin kynttä
2 dl parsakaalin nuppuja
1,5 porkkanaa
mausteeksi:
Mitä tähän hätään kaapista saattuu löytymääm, tällä kertaa:
1 rkl öljyä
1 rkl seesamiöljyä
1 rkl soijaa
1 tl kalakastiketta
1 rkl sitruunamehua
1 rkla osterikastiketta

Laita vesi kiehumaan ja lisää soijapalat. Anna kiehua noin 7-8 minuuttia. Lisää veteen nuudelit ja mausteet ja anna kypsyä noin 3 minuuttia. Kaada nuudelit ja soijapalat lävikköön, mutta ota keitinnestettä noin pari desiä talteen.

Silppua chili, valkosipuli, parsakaali ja porkkana.
Kuumenna suuri paistinpannu tai wok-pannu ja paista kasviksia oliivi-ja seesamiöljyssä muutama minuutti. Lisää kalakastike.

Kaada joukkoon nuudelit ja hämmentele muutama minuutti. Mausta soijalla, sitruunamehulla, osterikastikkeella ja nuudeleiden keitinliemellä.

Osterikastike



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti