torstai 8. marraskuuta 2012

Oranssi, korianterilla maustettu keitto

En keksinyt ohjeelle parempaa nimeä, sillä raaka-aineita on niin tasaisesti, että tuntui hassulta kutsua keittoa esimerkiksi porkkana- tai baataattikeitoksi. Tai edes porkkana-bataattikeitoksi. Tämä keitto on todellinen syysflunssannujertaja! Tuore inkivääri, chili ja korianteri, auttavat tukkoiseen oloon ja pirteä väri saa hymyn huulille. Lisäsin keittoon vaaleita papuja, sillä kun keitto soseutetaan ne tekevät keiton rakenteesta samettisemman




Suuri kattilallinen

2 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
pieni purjo
2 tuoretta punaista chiliä
600 g Porkkanoita
Pieni Bataatti (500 g)
Pienehkö kukkakaali (400g)
Pahvitölkillinen (230 g) valkoisia suuria papuja
1 l kasvislientä
Ruukullinen tuoretta korianteria
suolaa maun mukaan

Kuumenna öljy kattilassa. Lisää pilkottu purjo, tuore chili ja raastettu inkivääri. Pehmittele hetki.
Lisää kasvisliemi ja pilkotut porkkanat, kuutioitu bataatti ja kukkakaali. Anna kiehua noin puoli tuntia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
Lisää pavut ja silputtu korianteri. Soseuta sauvasekottimella ja mausta makusi mukaan. Nauti lämpimänä.

Keiton voi myös nauttia ranskankerman kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti