Tämän keiton resepti ei ole juuri nyt kovin ajankohtainen, sillä kesäkurpitsa-aika oli valitettavasti kauan aikaa sitten. Keiton maistuu toki hyvältä ulkomaisista kasviksistakin valmistettuna ja lämmittää mukavasti marraskuun koleudessa.
2 kesäkurpitsaa
1 purjo
1 valkosipulin kynsi
1 rkl öljyä
reilu litra kasvislientä
paketti koskenlaskijaa
1 tl timajamia
puolikas nippu tuoretta persiljaa
Huuhdo kesäkurpitsa ja kuutioi se. (Kuoria ei tarvitse poistaa, mutta ulkomaisista yksilöistä sen voi halutessaan tehdä)
Kuutioi purjo ja valkosipuli. Kuumennä öljy kattilassa ja lisää molemmat pilkotut sipulit. Pehmittele hetki.
Lisää Kesäkurpitsakuutiot ja kasvisliemi. Anna kiehua noin puoli tuntia.
Pienennä levyä ja lisää koskenlaskijajuusto ja anna sen sulaa hitaasti keiton joukkoon. Lisää timjamia ja tuoretta persiljaa sekä tarvittaessa suolaa.
Soseuta keitto sauvasekottimella pehmeän tasaiseksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti