maanantai 29. lokakuuta 2012

Linssipyörykät

Hiljaiseloni täällä, johtuu siitä, että vietin juuri ihanaisen viikon New Yorkissa. Ruoka-aiheisia postauksia matkaltani luvassa myöhemmin. Arkeen ja rutiineihin paluu ei ole ollut kovin helppoa tai houkuttelevaa. Huomasin kuitenkin, että arkiset mutta maukkaat linssipyörykät auttoivat edes hieman.



2,5 dl punaisia linssejä
1 sipuli
2 pientä porkkanaa
puolikas punainen paprika
loraus oliiviöljyä
vajaa desi aurkingonkukansiemeniä
pieni purkki tomaattipyrettä
0,75 dl kaurahiutaleita
0,75 dl korppujauhoja
1 muna
suolaa
1,5 tl inkivääritahnaa
chilitahnaa maun mukaan
1 tl tandoorimaustetta


Keitä linssejä ohjeen mukaan jotta ne kypysvät ja kaada keitin vesi pois. Soseuta linssit hieman jäähtyneinä. Pilko sipuli ja paprika pieniksi kuutioiksi ja raasta porkkana (Myös kasvikset voi soseuttaa, mutta itse pidän siitä, että pyörykät eivät ole aivan hienojakoisia, joten tein kasviksista varsin pieniä kuutioita ja raastetta). Kuullota öljyssä pannulla, niin, että kasvikset pehmenevät.

Sekoita linssisoseen joukkoon kuullotetut kasvikset, auringonkukansiemenet, tomaattipyree, kaurahiutaleet, korppujauho ja kananmuna. Mausta taikina suolalla, inkivääri- ja chilitahnalla sekä tandoorimausteella. Paista uunissa 200:ssa asteessa noin 20 minuuttia.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti