sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Suppilovahvero-tofupihvit

Pääsin syksyn ensimmäiselle (ja ajanpuutteen takia mahdollisesti viimeiselle) sienestysretkelle lauantaina. Vajaan kahden tunnin saaliina sain nelisen litraa suppilovahveroita, ei mikään hukkareissu siis! Perinteisen sienikeiton lisäksi päädyin valmistamaan tofu-suppilovahveropihvejä.



En tiedä mistä johtuu, että kasivspihvien paistaminen on minulle äärimmäisen hankalaa. Sanoisin jopa mahdotonta. Olen yrittänyt etsiä vinkkejä pihvien paistamiseen, lisännyt ohjeeseen kananmunan enkä ole säästellyt öljyn määrässä paistaessani, mutta silti saan tavallisesti aikaan vain riekaleita. Tälläkin kertaa luovutin suosiolla ja muotoilin taikanasta jonkinasteisia pyöryköitä, jotka sitten levähtivät pannussa kuitenkin. Siispä näistäkään pihveistä ei mitään kaunokaisia tullut. Onneksi maku oli kohdallaan.

litra suppilovahveroita
1 sipuli
rkl voita
450 g pehmeää tofua
3 rkl silputtua ruohosipulia
1 kananmuna
1 dl korppujauhoja
suolaa
pippuria
öljyä paistamiseen

Haihduta sienistä silputuista neste kuumalla pannulla ja lisää voi ja kuutioitu sipuli. Pehmittele hetki.
Sekoita kulhossa tofu, sieni-sipulisekoitus, ruohosipuli, kananmuna, korppujauhot ja mausta suolalla ja pippurilla.

Anna taikinan turvota hetki ja paista pannulla öljyssä, kunnes pihvit tai pyöryjät ovat kauniin ruskeita.

kuten kuvasta voi huomata, pihvienpaistovinkkejä otetaan ilomielin vastaan





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti