Sain mökkituliaisena haukifileen ja mietinkin pitkään mitä siitä valmistaisin. Lopulta päädyin haukimurekepihveihin, sillä hauki on melko ruotoinen ja vähän rasvaa sisältävä kala, joten ajatus paistetusta, kuivasta ja ruotoisesta kalapalasta ei houkuttanut. Näissä pihveissä suurin työ on ehdottomasti kalan jauhamisessa, muuten ohje on hyvin simppeli ja nopea toteuttaa.
Tämä ohje on todella perinteinen, mutta halutessaan pihvitaikinaan voi lisätä oikeastaan mitä tahasa, kuten lempiyrttejä tai vaikkapa sipulia ja valkosipulia. Myös esimerkiksi feta- tai parmesanjuusto sopivat pihveihin hyvin. Tällä kertaa en halunnut peittää hauen makua, joten säilytin ohjeen mahdollisimman simppelinä.
400 g haukifilettä (Myös muu vaalea kala käy)
2 kananmunaa
3 dl kermaa
suolaa maun mukaan
valkopippuria
1 rkl sitruunamehua
3 rkl silputtua tilliä.
Voita paistamiseen
Monissa ohjeissa sanotaan, kalan jauhamisen onnistunvan tehosekoittimella. Oma blenderinini ei kuitenkaan saanut kalaa silpuksi, joten minun oli turvauduttava lihamyllyyn, jolla jauhaminen luonnollisesti onnistui. Kun kala on jauhettu, lisää muut aineet ja sekoita takina tasaiseksi. Jos monitoimikoneessa jauhaminen onnistui voi taikinan sekoittaa suoraan siellä.
Muotoile taikinasta noin sentin paksuisia pihvejä. Paista pihvejä pannulla voissa, jotta ne saavat kullanketaisen värin. Pihvit voi tarjoilla haluamiensa lisukkeiden kanssa esimerkiksi perineinen perunamuusi toimii loistavasti.
Haukipihvit itsessään ovat aika mietoja, joten halutessaan niille voi tehdä lisukkeeksi kastikkeen. Helpoimmalla pääsee varmasti kermaviilikastikkeen kanssa mutta tilanteesta riippuen esimerkiksi kalaliemipohjaisella, valkoviinillä viimeistellyllä kastikkeella saa annokseen juhlan tuntua :)
Haukipihvit rucolapedillä. Kuvasta unohtuivat parmesanlastut! |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti