keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Suppilovahveropiiras

Sienipiiras on klassikko, ja tässä oma versioni siitä. Tässä ohjeessa pelkkää piiraspohjaa paistetaan uunissa hetki. Tämä ei kuitenkaan ole välttämätöntä, mutta omasta mielestäni suolaisen piiraan pohja on parhaimmillaan rapeana ja kunnolla kypsyneenä. 





Pohja:
2 dl ruisjauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
100 g margariinia
1 1/4 dl kermaviiliä
1 tl suolaa

Annostele jauhot kulhoon ja sekoita niiden joukkoon leivinjauhe. Sulata margariini ja lisää se, sekä kermaviili jauhojen joukkoon ja sekoita. Mausta suolalla ja painele taikina vuokaan (taikinasta riittää tavalliseen 24 cm halkasijaltaan olevaan piirakkavuokaan)
Laita uuni 175 asteeseen ja anna kuumentua. Laita pohja uuniin kymmeneksi minuutiksi, jotta se saa kohota ja kypsyä hieman.  Piiraan ollessa uunissa voidaan aloittaa täytteen valmistus. Pohjan kanssa kannattaa olla tarkka sillä sitä ei kannata pitää uunissa kymmentä minuuttia kauempaa.

Täyte:
litra suppilovahveroita
1 sipuli
1/2 purjo
1 dl soijarouhetta
1 muna
2 dl ruokakermaa
1 1/4 dl kermaviiliä
suolaa
pippuria
timajamia
2 dl emmentalraastetta

Laita soijarouhe veteen turpoamaan. Desiin soijarouhettä käytetään 2 desilitraa nestettä ja turvotusaika on noin 10 minuuttia. Rouheeseen kannattaa lisätä ripaus suolaa.
Silppua suppilovahverot ja pyörittele niitä kuumalla pannulla, jotta neste haihtuu. Lisää nokare  voita ja lisää silputtu sipuli ja purjo. pehmittele voissa. Lisää lopuksi pannulle turvonnut soijarouhe ja paista pannulla, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut. Mausta suolalla, pippurilla ja timajmilla.
Levitä sieni-sipulitäyte piiraspohjan päälle.
Sekoita kulhossa toinen puolikas kermaviilipurkista ja ruokakerma. Lisää ripaus suolaa. Sekoita joukkoon kananmuna niin että sen rakemme varmasti rikkoutuu kunnolla. Levitä seos piirakan päälle ja ripottele pinnalle juustoraaste. Paista uunissa 175 asteessa reilu puolituntia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti