perjantai 24. elokuuta 2012

Appelsiinivalkosuklaakakku perjantain kunniaksi


Juhlisitimme ystäväni syntymäpäivää ja päätin leipoa hänelle jotain. Sain ajatuksen tähän ihanaan kakkuun Kinuskikissan blogista. Muuntelin kuitenkin ohjetta hieman.Halusin kakkuun jotain piristävää, joten lisäsin täytteeseen appelsiinin palasia, jotka raikastivat kakkua kivasti. Liivatteen määrä oli juuri sopiva. Kakkua oli helppo leikata ja se hyytyi ilman ongelmia, mutta säilytti kuitenkin samettisen moussemaisen rakenteensa.
Appelsiinin palat paljastuvat hauskasti leikatessa

Pohja:
vajaa 200 g diggestive keksejä (1/2 paketti)
75 g margariinia

 Täyte:
200 g valkosuklaata
2,5 desiä vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g appelsiini tuorejuustoa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g appelsiini jugurttia.
(1 rkl appelsiini marmelaadia)
1 appelsiini tai kaksi mandariinia
1 dl appelsiinimehua
5 liivatelehteä
Irtopohjavuoan pohjalle kannattaa leikata saman kokoinen leivinpaperiympyrä, jotta kakkua on helpompi siirtää pois pohjan päältä.
Murskaa keksit, esimerkiksi kaulimella tai monitoimikoneessa ja lisää joukkoon sulatettu margariini. 
Painele keksimargariiniseos irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin odottelemaan täytettä.
Liivatteet kannattaa laittaa kylmään veteen likoamaan jo tässä vaiheessa.
Vaahdota vaniljakastike suuressa kulhossa.
Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Itse suosin vesihaudetta, sillä olen joitakin kertoja polttanut suklaan syömäkelvottomaksi mikrosulatuksessa.
Lisää vaniljavaahdon joukkoon molemmat tuorejuustot, jugurtti ja marmeladi.
Kaada sulatettu suklaa nauhana täytteen joukkoon ja sekoita hyvin
Kuori appelsiini ja poista ylimääräiset valkeat kuoret paloista. Pilko saksilla täytteen joukkoon pienehköjä palasia appelsiinilohkoista.
Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi ja lisää joukkoon vedessä pehmenneet liivatelehdet. Lehdet kannattaa puristella ylimääräisestä vedestä.
Sekoita mehua varmistaen, että liivate on varmasti sulanut kokonaan ja tasaisesti mehun sekaan.
Kaada mehu ohuena nauhana täytteen joukkoon kokoajan sekoittaen.
Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa mieluiten yön yli. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti