keskiviikko 22. elokuuta 2012

Rukiiset pinaattiletut

Olin haaveillut pinaattilettujen teosta koko kesän ja viimein sunnuntainta sain toteutettua aikomukseni. Näiden lettujen juju piilee tuoreessa pinaatissa, joka freesataan vain nopeasti pannulla. En ollut aiemmin käyttänyt taikinassa ruisjauhoja, mutta ne sopivat lettuihin mainiosti, eli käytän varmasti jatkossakin. Letut maistuivat perinteisesti puolukoiden kanssa, mutta myös suolaisten lisukkeiden kera.


6 desiä kevytmaitoa
3 munaa
2 desiä vehnäjauhoja
1,5 desiä ruisjauhoja
0,5 desiä ruisleseitä
0,5 tl sokeria
2 tl suolaa

pari ruokalusikallista rypsiöljyä

reilu puolilitraa tuoretta pinaattia
nokare voita

Öljyä tai voita paistamiseen

pilko pinaatti paloiksi. (Itselläni pinaatti jäi aika isoksi silpuksi, mutta se ei menoa haitannut). Freesaa pinaattia kuumalla pannulla hetki. Tarkoitus on vain hieman pehimittää pinaattia, ei kypsentää ja veltostuttaa sitä. Sekoita lettutaikinan ainekset kulhossa ja anna turvota puolisen tuntia. Lisää hieman ennen paistoa oliiviöljy ja pehmitetty pinaatti. Paista taikinasta haluamasi kokoisia lettuja ja tarjoa lisukkeiden kanssa.


Pinaattilettuja, fetaa ja rucolaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti