sunnuntai 19. elokuuta 2012

Nopea marjapiiras


Tämä piirakka on täydellinen tarjottava esimerkiksi yllätysvieraille. Se on todella nopea valmistaa ja uskaltaisin väittää, että tässä reseptissä epäonnistuminen on lähes mahdotonta. Tämän todistimme itse, sillä valmistimme taikinaa niin vauhdikkaasti, että uuni unohdettiin laittaa lämpiämään, ja tämä huomattiin vasta, kun piirakan oli tarkoitus mennä sinne kypsymään. Kohtuullisen hyvin onnistui silti. Uuni ei välttämättä lämmennyt aivan tasaisesti ja piiras  jäi keskeltä jokseenkin raa'aksi (Tämä ei onnekseni näy valokuvasta). Kuitenkin syöjät olivat hyvin vieraskoreita ja tuomio puoliraasta tuotoksestan oli yksimielinen: Sopivan kostea ja mukavan pehmeä rakenne.  


2 munaa
vajaa desi sokeria
ruokalusikallinen vanilijasokeria
1 dl juoksevaa margariinia
1 tl leivinjauhetta
1 dl piimää (korvasin tällä kertaa maidolla, koska piimää ei ollut ja hyvin onnistui)
2,5 dl vehnäjauhoja, joista osan voi halutessaan korvata kaurahiutaleilla.

4-5 dl Marjasurvosta
ruokalusikallinen perunajauhoa

Kuivat aineet sekoitetaan yhteen, jonka jälkeen sekaan lisätään kananmunat. piimä ja margariini. Taikina levitetään voideltuun piirakkavuokaan.

Itse käytin tällä kertaa mustikkasurvosta, ja taisi joukkoon eksyä muutama mansikkakin. Pinnalle käyvät mitkä tahansa marjat kokonaisinakin. Joukkoon lisäsin ruokalusikallisen perunajauhoa, sillä mustikkasurvos sellaisenaan sisältää paljon nestettä. Marjasurvos levitetään piirakkataikinan päälle.

Piirakkaa paistetaan 200 asteessa reilu 20 minuuttia.

Pirakka on parhaimmillaan lämpimänä tarjoiltuna vanilijajääteön tai -kastikkeen kanssa.
Piirakan päällä pari kourallista jäisiä vadelmia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti