lauantai 18. elokuuta 2012

Salsa tuoreista tomaateista ja paprikasta


Tällä hetkellä salsa on ehdottomasti yksi suosikkilisukkeistani ja sitä voikin syödä oikeastaan minkä tahansa kanssa ja toki sellaisenaankin. Loistavasti se toimii ainakin nachojen kanssa, leivän päällä, salaateissa, tortillojen välissä tai vaikkapa grillattujen vihannesten kylkiäisenä.
Mielestäni salsa on parhaimmillaan kun se on saanut tekeytyä viileässä muutaman tunnin.

Paistettua lohta ja salsaa



3 kypsää tomaattia                   
paprika
tuorechili
puolikas punasipuli
valkosipulin kynsi
korianteria tai lehtipersiljaa
puolikkaan limen mehu
ripaus suolaa ja pippuria
loraus oliiviöljyä

Tomaatti ja paprika pilkotaan kuutioiksi ja sekaan silputaan tuore chili, jota voi maun mukaan lisätä enemmän tai vähemmän, kuin ohjeessa. Tomaateista kannattaa pilkottaessa poistaa sisus, jotta salsasta ei tule kovin vetistä.
Sekaan pilkotaan sipuli ja valkosipulinkynsi.
Lopuksi salsa maustetaan silputulla korianterilla, limen mehulla, suolalla ja pippurilla sekä oliiviöljyllä.
(Vinkkinä: Salasasta saa ruokaisampaa lisäämällä joukkoon esimerkiksi kikherneitä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti