maanantai 10. syyskuuta 2012

kesäinen lohiseljanka

Syksy tekee kiivaasti tuloaan. Koleudessa on muutama hyväkin puoli, esimerkiksi se, että keitot maistuvat usein paremmalta kylmällä ja pimeällä säällä. Tässä reseptissä on paljon tuoreita kasviksia, jotka ovat juuri nyt parhaimmillaan.



1 iso sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 porkkanaa
2 desia kaalisuikaleita
3 tomaattia
reilu litra kasvislientä
140 g (tuubillinen) tomaattipyreetä
300 g lohta kuutioina
pari kourallista pitkiä vihreitä papuja
50 g pinaattia
200 g sinisimpukan lihaa
1,5 dl oliiviviipaleita

Pilko sipuli, valkosipuli ja porkkanat. Pehmittele niitä hetki öljyssä ja lisää kaalisuikaleet sekä tomaattikuutiot. Anna kypsyä muutama minuutti.
Lisää kasvisliemi ja tomaattipyree. Anna hautua kannen alla kymmenisen minuuttia.
Haudutuksen jälkeen lisätään lohipalat, silputtu pinaatti ja pilkotut pavut. (Pavut voi lisätä jo aiemmin, mutta omasta mielestäni niissä täytyy olla vielä purutuntumaa). Kiehauta muutama minuutti.
Aivan lopuksi joukkoon lisätään simpukat ja oliivit. Simpukoita ei saa keittää, jotteivat ne sitkisty.
Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti