Yksi täytteen ainesosista, kvinoa on suomessa vielä toistaiseksi varsin vähän käytetty tuote. Olen ostanut kvinoaa tavallisesti punnitse ja säästä - kaupoista ja ruohonjuuresta. Mutta tarvittaessa sen voi korvata esimerkiksi cousousilla, sillä rakenne on aika pitkälti sama. Itse suosin kvinoaa, sillä sen proteiinipitoisuus on korkea.
2 kesäkurpitsaa
1,5 desiä kvinoaa
3 desia kasvislientä
desi oliiveita
purkki mustapapuja
oliiviöljyä
sipuli
pari kynttä valkosipulia
tuore chili
rasiallinen kirsikkatomaatteja
kaksi desiä vahvaa juustoraastetta, esimerkiksi emmental
laita uuni reiluun kahteensataan asteeseen.
huuhtele kvinoa ja laita se kiehumaan kasvisliemeen (yleinen sääntö kvinoan keittämisessä on 1 osa kvinoaa, 2 osaa nestettä. Se turopaa couscousin tavoin). Jos nesteen määrä tuntuu liian vähäiseltä sitä voi lisäillä tarvittaessa.
Halkaise kesäkurpitsat pituussuunnassa ja kaiverra keskusta pois esimerkiksi ruokalusikalla. Pilko sipuli, valkosipuli ja chili ja pehmittele niitä olivviöljyssä paistinpannulla hetki.
Valuta mustapavut ja oliivit ja lisää joukkoon sipulit ja chilit sekä halkaistut kirsikkatomaatit. Anna keitetyn kvinoan jäähtyä hetki ja yhdistä se sitten täyteseokseen.
Täytä Lusikoi täytettä keskurpitsan puolikkaisiin ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista uunissa noin 20 minuuttia
Tarjoiltuna parmesanin kanssa |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti