perjantai 28. syyskuuta 2012

Lempeän tulinen linssikeitto

Lukuisista yrityksistä huolimatta, minulla on tapana tehdä ruokaa kerralla valtava määrä. Tästä ohjeesta keitto tulee suuri kattilallinen, joten ohjeen voi halutessaan tehdä vaikkapa puolikkaana.

Mielestäni on ihana tehdä tomaattipohjaisia keittoja tuoreista tomaateista. Tässä ohjeessa turvauduin myös osittain tomaattimurskaan. Monissa keitto-ohjeissa tomaatit kaltataan, mutta mielestäni se on aika työlästä enkä häiriinny tomaatinkuorista ruuassani, päinvastoin. Halutessaan tomaatit voi tottakai kaltata (hyvät ohjeet löytyvät googlettamalla) tai korvata tomaattimurskalla.

2 sipulia
1 suuri valkosipuli
1 rkl öljyä
3 rkl currytahnaa
3,5 dl punaisia linssejä
kilo kypsiä tomaatteja
500 g tomaattimurskaa
1 tlk (noin 400 g) kookosmaitoa
2 tl jeeraa
3 rkl sambal oelekia
suolaa maun mukaan

Kuullota sipulit ja valkosipulit öljyssä. Lisää currytahna ja paista hetki. Lisää pilkotut tomaatit ja hauduta muutama minuutti, tai kunnes tomaatit alkavat mehustua kunnolla. Huuhtele linssit ja lisää ne keittoon yhdessä tomaattimurskan kanssa. Anna kiehua noin viisitoista minuuttia. Lisää kookosmaito ja jeera ja mausta mausta suolalla makusi mukaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti