sunnuntai 23. syyskuuta 2012

marinadi tofulle

Marinoin alkuviikosta pitkästä aikaa tofua, ja hullaannuin siihen niin kovasti, että olen syönyt sitä tällä viikolla neljänä päivänä.


Salaaatti, jossa marinoitua tofua, linssejä, vuohenjuustoa ja oliiveita

1 dl soijaa
1 dl vettä
2 rkl sitruunamehua
turetta chiliä tai chilitahnaa
1 tl inkivääritahnaa
1 valkosipulin kynsi
kourallinen korianteria
0,5 tl seesamiöljyä

Sekoita marinadin ainekset kulhossa  keskenään ja lisää joukkoon pilkottu valkosipulinkynsi sekä silpputtu korianteri. Pilko tofu käyttötarkoitukseesi sopiviksi paloiksi, kuutioiksi tai siivuiksi. Lisää palat kulhoon ja anna marinoitua vähintään kaksi tuntia, mieluiten pidempään, jopa yön yli. Marinoinnin voi tietysti suorittaa myös muovipussissa, tyyli on vapaa.

Marinoidun tofun voi tietysti käyttää sellaisenaan, mutta minusta siitä tulee kaikkein parasta kun sen paistaa pannulla öljyssä. Tofua olen käyttänyt esimerkiksi wok-ruokiin ja patoihin sekä salaatteihin.


Luottotuotteeni, chilitahna Aasialaisesta kaupasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti