Salaaatti, jossa marinoitua tofua, linssejä, vuohenjuustoa ja oliiveita |
1 dl soijaa
1 dl vettä
2 rkl sitruunamehua
turetta chiliä tai chilitahnaa
1 tl inkivääritahnaa
1 valkosipulin kynsi
kourallinen korianteria
0,5 tl seesamiöljyä
Sekoita marinadin ainekset kulhossa keskenään ja lisää joukkoon pilkottu valkosipulinkynsi sekä silpputtu korianteri. Pilko tofu käyttötarkoitukseesi sopiviksi paloiksi, kuutioiksi tai siivuiksi. Lisää palat kulhoon ja anna marinoitua vähintään kaksi tuntia, mieluiten pidempään, jopa yön yli. Marinoinnin voi tietysti suorittaa myös muovipussissa, tyyli on vapaa.
Marinoidun tofun voi tietysti käyttää sellaisenaan, mutta minusta siitä tulee kaikkein parasta kun sen paistaa pannulla öljyssä. Tofua olen käyttänyt esimerkiksi wok-ruokiin ja patoihin sekä salaatteihin.
Luottotuotteeni, chilitahna Aasialaisesta kaupasta |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti