tiistai 18. syyskuuta 2012

Sushin valmistusta

Teimme viikonloppuna muutaman ystäväni kanssa sushia. Työskentelin jokunen vuosi sitten kahvilassa, jossa myytiin myös sushia ja paikalla oli päivittäin sushikokki. Sain häneltä jonkin verran oppeja, joista tosin suuri osa on valitettavasi jo unohtunut. (Esimerkiksi lauantainen California-rullani muistutti lähinnä halkoa)

Kurkkutikkuja makirullien sisälle

En kuitenkaan ole mikään sushispesialisti, joten en kerro sushin valmistamisesta nyt kovin yksityiskohtaisesti, onhan netti asiantuntevia ohjeita pullollaan. Sellaisen neuvon haluan kuitenkin antaa, että sushivälineitä kannattaa hankkia Aasiakaupoista, joissa ne ovat laadukkaita ja huomattavasti edullisempia, kuin esimerkiksi suurissa ruokakaupoissa. Hakaniemessä näitä kauppoja sijaitsee useita. Oma suosikkini on Kolmannen linjan liike nimeltään Aasialainen kauppa. Kaupasta olen ostanut aina kaikki sushiin tarvittavat vähän erikoisemmat raaka-aineet, esimerkiksi norit (merileväarkit), sushiriisiä, riisiviinietikkaa, soijaa ja wasabia, sekä muutamia omia suosikkejani, joista kerron tarkemmin alempana.


Gari. Inkivääriä


Inari eli friteerattu soijakuori, jonka sisälle laitetaan riisiä. Makea kuori suolaiseen soijaan dipattuna on ihana yhdistelmä! Näitäkin löytyy Aasialaisesta Kaupasta


Askartelimme nigireille vyöt

Valmiita makeja. Lohi-kurkku ja Rapu-avokado. Sisällä myös wasabimajoneesia



Ebi. Tämä pakkaus maksoi Aasialaisessa kaupassa reilut 6 euroa, kun Annankadun japanilaisessa Tokyakanissa siitä saa pulittaa 15 euroa



Vinkkinä! Edellisellä kerralla tein siikanigireitä, joiden seuraksi löysin netistä suosituksen valmistaa Ponzukastiketta, johon nigireitä kastettiin soijan tavoin. Taivaallista! 












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti