Tavallisesti olen tehnyt tätä ruokaa kikherneistä ja munakoisosta. Kun kaupan hyllyssä vaihtoehtoina olivat suomalainen kesäkurpitsa ja hollantilainen munakoiso, ei kauaa tarvinnut miettiä kumman valitsen.
4 annosta
Iso kesäkurpitsa
4 herkkusientä
1 suuri sipuli
1 tuore chili
1 tl kuminan siemeniä
oliiviöljyä
suolaa
2 tl inkivääritahnaa
750 g tomaattimurskaa
tölkki kikherneitä
3 tomaattia
tuoretta korianteria
Jugurttikastike
2 dl turkkilaista jugurttia
kynsi valkosipulia
suolaa
pippuria
1 tl kuivattua basilikaa
muutama kourallinen tuoretta korianteria
Itselläni on tapana tehdä jugurttikastike ensimmäisenä, jotta se saa tekeytyä kylmässä hetkisen.
Sekoita jugurtin joukkoon murskattu valkosipulinkynsi. Mausta suolalla, pippurilla, basilikalla ja silppua lopuksi joukkoon tuore korianteri.
Silppua sipulit ja chili. Kuutioi herkkusienet ja kesäkurpitsa. Poistin ruokalusikalla kesäkurpitsasta keskuksen, joa sisältää paljon nestettä, mutta tämä ei ole välttämätöntä.
Hienonna huhmarissa kuminan siemenet. Kuumenna öljy kattilassa tai suuressa paistinpannussa ja pyörittele siemeniä hetki öljyssä.
Lisää joukkoon sipuli ja chili pehmennä hetki öljyssä, onka jälkeen lisätään kesäkurpitsan ja herkkusienen lohkot. Pehmittele kasviksia vajaa viitisen minuuttia. Samalla kesäkurpitsasta ja herkkusienistä poistuu nestettä.
Lisää inkivääritahna, tomaattimurska ja kikherneet. Hauduta pataa kymmenisen minuuttia ja lisää joukkoon kuutioidut tomaatit ja silputtua korianteria. Mausta suolalla.
Kikhernepataa voi tarjota esimerkiksi riisin tai pitaleipien kanssa viimeisteltynä jugurttiraidalla. Itselläni lisukkeena oli maustettu couscous. Jonka valmistin lisäämällä kypsään couscousiin fetan palasia ja silputtua aurinkokuivattuatomaattia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti