torstai 20. syyskuuta 2012

Omenasose kahdella tapaa

Kotimaiset omenat ovat täällä! Sen lisäksi, että syön niitä viikoittain kilokaupalla teen niistä usein sosetta. Kestosuosikkini omena-puoukkasoseen lisäksi halusin valmistaa jotain uutta ja päädyinkin maustamaan soseen vaniljatangolla ja kanelilla. Itselläni ei ole tapana lisätä omenoiden joukkoon kovin paljoa sokeria, joten se ei säily hillon tapaan, mutta sen voi erinomaisesti pakastaa.

Omena-Puolukkasose

Noin kilo omenoita
2-3 desiä puolukoita
1,5 dl vettä
Sokeria maun mukaan, itse taisin laittaa 1,5 dl




Pilko omenat kuutioitksi ja lisää kattiaan veden ja puolukoiden kanssa. Itse en kuori omenoita, mutta halutessaan sen voi toki tehdä. Keitä noin viisitoistaminuuttia, kunnes omenat ovat pehmeneet. Soseuta sauvasekottimella tai blenderillä ja mausta sokerilla.




Tämä omena oli harvinaiseen kauniinvärinen yksilö

Vaniljatanko
Vanilijalla ja kanelilla maustettu omenasose

noin kilo omenoita
vaniljatanko
1 tl kanelia
1,5 dl vettä
sokeria maun mukaan

Lohko omenat ja lisää kattilaan veden kanssa. Halkaise vaniljatanko ja kaavi sisus eli siemenet omenoiden joukkoon. Lisää kaneli ja anna kiehua noin vartti, kunnes omenat ovat pehmenneet. Soseuta sauvasekottimella tai blenderillä. ja mausta sokerilla. Itselläni tämä sose ei kaivannut sokeria oikeastaan ollenkaan. Vaniljatangon voi toki korvata vaniljasokerilla.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti