Omena-Puolukkasose
Noin kilo omenoita
2-3 desiä puolukoita
1,5 dl vettä
Sokeria maun mukaan, itse taisin laittaa 1,5 dl
Pilko omenat kuutioitksi ja lisää kattiaan veden ja puolukoiden kanssa. Itse en kuori omenoita, mutta halutessaan sen voi toki tehdä. Keitä noin viisitoistaminuuttia, kunnes omenat ovat pehmeneet. Soseuta sauvasekottimella tai blenderillä ja mausta sokerilla.
Tämä omena oli harvinaiseen kauniinvärinen yksilö |
Vaniljatanko |
noin kilo omenoita
vaniljatanko
1 tl kanelia
1,5 dl vettä
sokeria maun mukaan
Lohko omenat ja lisää kattilaan veden kanssa. Halkaise vaniljatanko ja kaavi sisus eli siemenet omenoiden joukkoon. Lisää kaneli ja anna kiehua noin vartti, kunnes omenat ovat pehmenneet. Soseuta sauvasekottimella tai blenderillä. ja mausta sokerilla. Itselläni tämä sose ei kaivannut sokeria oikeastaan ollenkaan. Vaniljatangon voi toki korvata vaniljasokerilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti